Socrate

Conflicten of verborgen conflicten in organisaties

Bij Socrate doen we niet aan halfslachtige oplossingen. Wanneer er een conflict is in uw team staat dit het functioneren in de weg. Conflicten kunnen openlijk of verborgen zijn, en leiden ertoe dat mensen zich bijvoorbeeld niet uitspreken, geen tegenspraak geven, of niet bijdragen aan het collectieve doel. In deze omstandigheden is het tijd om met het ‘systeem’ van het team aan de slag te gaan.

“Zolang het conflict niet is opgelost, is iedere inspanning die gericht is op een beter functioneren van het team, zinloos.”

 

Veel organisaties proberen door het ontwikkelen van vaardigheden van teamleden of door teamcoaching de samenwerking te verbeteren. Dit is weggegooid geld zolang er binnen het team een conflict heerst.

 

Teamontwikkeling op de Socrate manier

Teambegeleiding door Socrate richt zich op de werking van het team als systeem. Onze werkwijze zorgt ervoor dat ook de onderwerpen die normaliter niet openlijk besproken worden, met elkaar worden gedeeld. Juist hierdoor wordt de lucht geklaard en staan dit soort ‘onzichtbare blokkades’ het teamfunctioneren niet langer in de weg. Wij garanderen dat uw team beter functioneert dan voorheen en zijn dermate overtuigd van de effectiviteit van onze werkwijze dat we u geen vergoeding berekenen indien u niet tevreden bent over het resultaat.

Socrate in de praktijk

Het directieteam van een organisatie zag zich geconfronteerd met een hoog verloop van medewerkers. Eerdere inzet van externe partijen had geen inzicht gegeven in de oorzaak hiervan. De directie vroeg Socrate een analyse te maken van de oorzaak van het verloop. Door het uitvoeren van een analyse van het systeem van de organisatie werd duidelijk dat de samenwerking tussen de managers en directie werd belemmerd door een gebrek aan vertrouwen. De oorzaak hiervan bleek een verborgen conflict tussen deze management lagen. Door de begeleiding van Socrate werd het vertrouwen tussen de directie en de managers hersteld, waardoor de samenwerking verbeterde. Dit leidde tot een andere aansturing waardoor het verloop drastisch afnam. 

Contact

Wil je meer informatie? Vul het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op via bart@socrate.nl of 06 15 06 48 95.